PI Medical vertegenwoordigt Telix Pharmaceuticals in Nederland en Vlaanderen.

Nadat PI Medical vorig jaar de ISO-9001-2015 certificering heeft bereikt is het nu tijd voor de volgende stap: GDP (Good Distribution Practice). De samenwerking met Telix Pharmaceuticals is een mooie aanleiding om zo snel mogelijk deze volledige GDP status te krijgen.

PI Medical kondigt met trots aan dat we een contract hebben mogen sluiten met Telix Pharmaceuticals. Als eerste stap gaan we beginnen met de distributie van de Ga-PSMA-11 kit.


Het hele persbericht leest u via deze link.


Sjouke Dijkstra heeft afscheid genomen van PI Medical

Na 20 jaar tot volle tevredenheid van alle partijen als service engineer voor PI Medical te heben gewerkt, heeft Sjouke Dijkstra besloten per 1 juni 2019 een andere uitdaging aan te nemen. Sjouke heeft aangegeven dat de reisdruk voor hem na al die jaren te hoog werd en hij heeft daarom gekozen voor een "binnenbaan", dichter bij zijn woonplaats in Friesland. 

Het management van PI Medical wil Sjouke hartelijk bedanken voor zijn inzet in de afgelopen 20 jaar.  Wij wensen Sjouke veel geluk en succes in zijn nieuwe baan. 

De vacature, die bij PI Medical door dit vertrek is ontstaan, is inmiddels weer ingevuld. Na de zomervakantie zal ons serviceteam met twee personen weer op volle sterkte zijn.

PI Medical is ISO-9001:2015 gecertificeerd.


Kiwa ISO 9001 logo NL 002Door veranderende regelgeving in Europa (de "CE richtlijn medische hulpmiddelen" wordt in 2020 vervangen door de "CE verordening medische hulpmiddelen") worden in de toekomst hogere eisen gesteld aan het kwaliteitssysteem van distributeurs van medische apparatuur.

Wij zijn er daarom trots op dat ons kwaliteitssysteem sinds december 2018 door de KIWA officieel ISO-9001:2015 gecertificeerd is.

Deze certificering is geldig voor:

  • advisering, verkoop, installatie en onderhoud van medische apparatuur. 

Een kopie van dit certificaat kunt u via deze link downloaden. PI Medical is klaar voor de toekomst!

Onze nieuwe medewerkster Linde Scholten stelt zich voor

linde 3

Hallo, mijn naam is Linde Scholten. Het kan zijn dat we elkaar binnenkort vaker tegen zullen komen, daarom een korte introductie om me aan u voor te stellen. In 2009 studeerde ik af aan de MBRT Groningen en ging ik werken in het Diakonessenhuis Utrecht. Daar werkte ik met plezier op de afdeling Nucleaire geneeskunde. Vanaf 2012 werkte ik daar als Senior Medisch Nucleair Werker. Na 9 jaar werd het tijd voor een geheel nieuwe uitdaging. Per 1 september jl. maakte ik de overstap naar PI-Medical. Als algemeen medewerker zal u mij bij telefonisch contact kunnen treffen, kan het zijn dat ik uw toegezonden pakketje heb ingepakt, zouden we elkaar kunnen treffen op congressen of komen we elkaar tegen in het ziekenhuis tijdens mijn ondersteuning aan de servicemedewerker. In alle gevallen hoop ik op een prettig contact en zal ik mijn uiterste best doen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Tot gauw!

Veranderingen bij de regelgeving voor waarschuwingsstickers

Het ministerie heeft de regelgeving voor signalering bij gebruik van radioactieve straling aangepast, in de regeling 2018 is onder bepaalde omstandigheden een extra sticker nodig indien het dosistempo boven de 10 uSv/uur uit kan komen. Wij hebben ons leveringsprogramma hier op aangepast.

Onder deze link vindt u zowel de paragraaf over signaleringen uit de nieuwe regeling als ook de nieuwe lijst met onze stickers.