PI Medical beëindigt de LAP vertegenwoordiging in de Benelux.

Na een succesvolle samenwerking van meer dan 24 jaar heeft PI Medical er voor gekozen afscheid te nemen van de vertegenwoordiging van LAP. Omdat de focus bij PI Medical in de afgelopen jaren meer en meer is komen te liggen op de nucleaire geneeskunde is er een bewuste keus gemaakt om afscheid te nemen van complexere apparatuur voor de radiotherapie. PI Medical blijft voor de radiotherapie wel producten als fantomen, kussens, markers, e.d. leveren.

De vertegenwoordiging van LAP in Nederland wordt overgenomen door Cablon Medical. In de overgangsperiode zal door PI Medical en Cablon Medical nog nauw worden samengewerkt. Daarmee is een soepele overgang van de verkoop en service van de LAP producten gewaarborgd.

Wij willen alle gebruikers in Nederland en België van LAP producten hartelijk danken voor het in ons gestelde vertrouwen in al die jaren. Wij wensen Cablon Medical veel succes met het voortzetten van deze vertegenwoordiging.

Mike Scholten versterkt het team van PI Medical.

PI Medical krijgt per 1 september een nieuwe medewerker, zijn naam is Mike Scholten.

Foto Mike

Mike heeft in 2009 zijn MBRT opleiding afgerond in Haarlem. Direct daarna is hij als MBB’er gaan werken in het UMC Utrecht. De eerste twee jaar op de radiologie met angiografie als specialisme. Daarna is hij op de Nucleaire Geneeskunde terecht gekomen. Daar heeft hij zo’n beetje alle werkzaamheden uitgevoerd, zoals camerawerk, hotlab en ook ondersteunend in de stagebegeleiding.

De afgelopen drie jaar kwam daar een extra specialisme als Senior Beelbewerkingslaborant bij. Mike was hierbij vooral verantwoordelijk voor het maken dan 3D-beelden van complexe botbreuken en het in beeld brengen van calcificaties van hartvaten, leverfunctiebepalingen en het aantonen van epileptische foci in het brein.


Na 10 jaar UMC Utrecht gaat Mike beginnen aan een nieuwe uitdaging bij PI Medical. Mike zal ondersteuning gaan geven aan de service en onderhoud/installatie van apparatuur. Daarnaast zal Mike ondersteuning gaan geven aan de afdeling Marketing en mogelijke optimalisatie voor verschillende bedrijfsprocessen.

 

PI Medical vertegenwoordigt Telix Pharmaceuticals in Nederland en Vlaanderen.

Nadat PI Medical vorig jaar de ISO-9001-2015 certificering heeft bereikt is het nu tijd voor de volgende stap: GDP (Good Distribution Practice). De samenwerking met Telix Pharmaceuticals is een mooie aanleiding om zo snel mogelijk deze volledige GDP status te krijgen.

PI Medical kondigt met trots aan dat we een contract hebben mogen sluiten met Telix Pharmaceuticals. Als eerste stap gaan we beginnen met de distributie van de Ga-PSMA-11 kit.


Het hele persbericht leest u via deze link.


Sjouke Dijkstra heeft afscheid genomen van PI Medical

Na 20 jaar tot volle tevredenheid van alle partijen als service engineer voor PI Medical te heben gewerkt, heeft Sjouke Dijkstra besloten per 1 juni 2019 een andere uitdaging aan te nemen. Sjouke heeft aangegeven dat de reisdruk voor hem na al die jaren te hoog werd en hij heeft daarom gekozen voor een "binnenbaan", dichter bij zijn woonplaats in Friesland. 

Het management van PI Medical wil Sjouke hartelijk bedanken voor zijn inzet in de afgelopen 20 jaar.  Wij wensen Sjouke veel geluk en succes in zijn nieuwe baan. 

De vacature, die bij PI Medical door dit vertrek is ontstaan, is inmiddels weer ingevuld. Na de zomervakantie zal ons serviceteam met twee personen weer op volle sterkte zijn.

PI Medical is ISO-9001:2015 gecertificeerd.


Kiwa ISO 9001 logo NL 002Door veranderende regelgeving in Europa (de "CE richtlijn medische hulpmiddelen" wordt in 2020 vervangen door de "CE verordening medische hulpmiddelen") worden in de toekomst hogere eisen gesteld aan het kwaliteitssysteem van distributeurs van medische apparatuur.

Wij zijn er daarom trots op dat ons kwaliteitssysteem sinds december 2018 door de KIWA officieel ISO-9001:2015 gecertificeerd is.

Deze certificering is geldig voor:

  • advisering, verkoop, installatie en onderhoud van medische apparatuur. 

Een kopie van dit certificaat kunt u via deze link downloaden. PI Medical is klaar voor de toekomst!

  • 1
  • 2